Mårten Lundgren Kvartet

                        - The Legacy Of The Jazz Trumpet

Mårten Lundgren er en trompetist som vi har haft fornøjelsen at have hørt mange gange på Bornholm og især her på ØstersøJazz Festivalen.


Til festivalens 25-års jubilæum har han samlet et ”dream-team” med både svenske og danske musikere, og de vil sammen fokusere på at spille musik omkring jazz-trompeten og på de kendte jazztrompetister som har sat store aftryk i jazzhistorien. Trompetister som Louis Armstrong, Miles Davis, og Dizzy Gillespie vil selvfølgelige være repræsenteret, men der kommer også musik fra de knapt så kendte stjerner som for eksempel Tom Harrell.

 

Med i gruppen har Mårten sin musikalsk følgesvend gennem mange år, den etablerede bassist Ida Hvid som de fleste sikkert kender. Ida bliver ofte bedt om at spille med amerikanske stjerner når de kommer til Montmartre i København og hun har spillet med navne som trommeslageren Alvin Queen, saxofonisten Jesse Davis og trompetisten John Marshall.


Trommeslageren er David Forss Norberg som også er fra Malmø. David er en ekspert i hvordan forskellige jazztrommeslagere spiller, og det kan høres gennem hans egen kanal på Youtube, ”Jazzdrums With Dave”. Her undersøger og fortæller han om flere legendariske trommeslagere. David har studeret trommer i USA og på ”Kungliga Musikhögskolan” i Stockholm, og han er det perfekte valg når det gælder om at få en kvartet til at swinge helt vildt!

 

På guitar høres Elias Källvik fra Malmø. Han er kendt og efterspurgt af mange for sin kreativitet og sit groove. Det gør at han får spillet sammen med mange fra den svenske og danske jazzelite, og han har for eksempel spillet med navne som den svenske sangerinde Vivian Buczek, pianisten Henrik Gunde og bassisten Kaspar Vadsholt. Begge er som bekendt faste medlemmer af DR Big Band. Elias har tidligere været gæst på ØstersøJazz Festivalen sammen med bl.a. Anna Pauline.


Velkommen til nogle swingende koncerter i jazz-trompetens tegn!